Emergo - innovatieve partner in prefab bouwcomponenten: daken, wanden en woonmodules

Opening Emergo Houtconstructies Stadskanaal

Op 11 november j.l. heeft de burgemeester van Stadskanaal de uitbreiding van Emergo Houtconstructies geopend. 
Tijdens de opening is Emergo on top® geïntroduceerd.Emergo on Top®: daken die energie besparen én opwekken

Door Koos Wessels / Hendrik-Jan Weggeman

De verschillende partijen in de Nederlandse bouwwereld moeten samen hard aan het werk om duurzame woningen te realiseren. Vooral op het gebied van energieverbruik, -besparing en -opwekking in de reeds gebouwde omgeving is veel winst te behalen. Daarom introduceren wij als Emergo, het meest innovatieve houtbedrijf van Noord-Nederland, een innovatief concept voor nieuwe daken: Emergo on top®Dit dak-concept is een totaaloplossing en maakt het mogelijk energie te besparen én op te wekken. De lancering van het concept gebeurde op 11 november de tijdens officiële opening van de nieuwbouw van Emergo, waarbij burgemeester Baukje Galama van Stadskanaal de openingshandeling verrichtte.

Op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing is nog veel te DSC00103_bewerkt.JPGwinnen in de Nederlandse bouw en het dak speelt daarin een cruciale rol. “Ondanks alle ontwikkelingen in de gebouwde omgeving neemt het energieverbruik van Nederlanders maar nauwelijks af. Dat moet en kan echt anders”, zegt Hendrik-Jan Weggeman, algemeen directeur van Emergo. “In de bouw is de komende jaren een flinke vernieuwing en investering nodig op het gebied van energieverbruik, -besparing en
-opwekking. Het dak van de woning kan een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Zowel door energiebesparing door isolatie als via het opwekken van duurzame energie via bijvoorbeeld zonnepanelen. Daar willen wij aan bijdragen met Emergo on Top®.”
Met Emergo on Top® worden eengezinswoningen energieneutraal gemaakt. Dat geldt niet alleen voor nieuwbouw, maar ook bij renovatie van bestaande woningen.


DSC00579_bewerkt.JPGTop 3
Burgemeester Baukje Galama van Stadskanaal opende de deuren van de nieuwbouw van Emergo onder toeziend oog van ruim honderdvijftig gasten onder wie klanten, leveranciers en buren. Als innovator en trendsetter in de markt van daken, groeien wij als Emergo snel. Een op de acht woningen in Nederland heeft een Emergo-dak. Van de top tien aannemers- en bouwbedrijven in Nederland is de helft klant bij ons. Die klanten willen wij goed blijven bedienen. Daarom verdrievoudigden we onze locatie in Stadskanaal: van 3.500 m2 tot ruim 10.000 m2. Samen met onze locatie in Almelo beschikken we nu over een totale productiecapaciteit van 13.000 m2.Nieuwe manieren van wonen
Nederland groeit. Tot 2030 komen er zo’n miljoen inwoners bij. Ook economisch draait ons land weer plezierig. We durven weer te bouwen. De vraag naar nieuwe woningen stijgt snel en tegelijkertijd zijn ruim twee miljoen huizen met een bouwjaar uit de jaren zestig of zeventig toe aan renovatie. Tijd voor de toekomst, voor verandering en actie! Voor innovatieve manieren van bouwen en nieuwe manieren van wonen. Duurzaam. Energieneutraal. En de woonwens van de Nederlandse consument echt centraal.


Plezierig wonen voor iedereen
Onze drive is zorgen dat Nederlanders plezierig kunnen wonen. Wij bieden alles onder één dak. Aannemers krijgen een perfect product dat naadloos past op de woningen die zij bouwen. Wij denken mee, delen onze kennis en bouwen mee met de aannemer. Als voorloper in de industrialisatie van de bouw ontwikkelde Emergo samen met ingenieursbureau Nieman uit Zwolle en kenniscentrum SHR uit Wageningen een systeem-dak met KOMO-keurmerk. In dit dak is het opwekken van energie op een mooie en slimme manier geïntegreerd. Het resultaat is de totaaloplossing Emergo on Top®. Met Emergo on Top® is een dak veel meer dan dat. Het is de transformatie van een gewoon dak naar een energievlak.


Maatschappelijk betrokken
Gelukkig wordt onze bijdrage gewaardeerd door de maatschappij. In haar speech tijdens onze opening betoogde burgemeester Galama dat de uitbreiding van de Emergo-locatie in Stadskanaal grote betekenis heeft voor Noord-Nederland: . “We hebben economisch moeilijke jaren achter ons. Dankzij innovatieve bedrijven als Emergo is de werkgelegenheid in de regio toch flink gegroeid.” Emergo biedt volgens de burgemeester een oplossing voor de woningmarkt, omdat het niet alleen focust op nieuwbouw, maar zich ook richt op renovatie. Galama: “Het woningbestand van Stadskanaal stamt grotendeels uit de jaren zestig en zeventig, zoals op veel andere plekken in het land. En juist dit soort woningen vraagt nu om aanpassingen om het woongenot weer op een modern niveau te brengen. Emergo werkt nauw samen met andere bouwondernemers om deze huizen te vernieuwen en helpt Nederlanders aan een mooie en plezierige woonomgeving. In dit soort samenwerkingen met bedrijven, onderwijs en overheid, is de maatschappelijke betrokkenheid van Emergo duidelijk zichtbaar. Daar ben ik als burgemeester in het Noorden echt trots op.”


Hieronder nog enkele foto's van de opening:

DSC00461_bewerkt.JPG

 
DSC00705_bewerkt.JPG
 
DSC00840_bewerkt.JPG
 
EmergoFolder18-(1).jpg

Meer nieuws